ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


ОТОРИЗИРАН ДИСТРИБУТОР


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


ЗАЩО МИ Е НЕОБХОДИМО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА У ДОМА?

Местните водоснабдителни фирми обикновено обработват питейната вода, за да се намали присъствието на замърсители, като бактерии. Замърсители понякога могат да навлизат във водата при аварии или чрез неправилно изхвърляне на определени материали. Второ, някои химикали са добавени умишлено, например за дезинфекция, като хлор.


За да сте сигурни, че сте добре защитени от тях, пречистването на водата е задължително. Процесът на пречистване помага за премахване на замърсители, които може да са влезли във вашата питейна вода.

Ето някои от основните причини защо се нуждаете от пречистване на водата:


Понижаване на риска от рак

Химикали и други токсични материали от селскостопанските полета, промишлени изгорели газове, автомобили, депа и други източници на замърсяване на съвременния свят могат да попаднат във водоизточниците, което увеличава риска от заболяване  от някои видове рак. Елиминирането им чрез пречистване на водата може да помогне за намаляване на риска от рак, който е свързан с излагането на тези химикали.


Подобрен вкус и мирис

Някои замърсители освен че представляват риск за здравето, могат също да повлияят на вкуса на питейна вода, като например да й придадат метален или друг неприятен вкус. Пречистването на водата помага да се отървете от тези замърсители, което може да подобри аромата на питейната вода.


Намалява нивата на хлор

Известно е, че хлорът в питейната вода причинява широк спектър от сериозни здравословни проблеми. Те включват следното:


- По-висок риск от рак

- Сърдечно-съдови проблеми

- Астма

- Вродени дефекти

Използването на системи за пречистване на водата спомагат за премахване на хлора в питейната вода, което намалява риска от тези здравословни проблеми. Това помага да запазите вас и вашето семейство от болести и може да подобри цялостното ви качество на живот.


Удобство

Завирането на водата преди употреба, помага да се отстранят някои замърсители (не всички!), Но това също е отнема време и енергия, особено когато са необходими по-големи количества вода. Системите за пречистване на вода предлагат удобен начин да се отървете от замърсителите, като същевременно спестявате време.

Редовните покупки на бутилирана вода очевидно изискват или да наемете доставчик на услуги, или да положите допълнителни усилия, за да носите тежки бутилки от вашия хранителен магазин.


Намаля замърсителите от водопроводната система

Тръбите и водопроводната система може да доведат до въвеждан на мед и други замърсители в питейната вода у дома. Въпреки че местното водоснабдяване обработва, тези замърсители са в състояние да влязат в дома ви, когато водата тече през стари, корозирали тръби. Пречистването на вашата вода помага да се избегнат тези материали от вашата питейна вода.


Намаля нивата на бактериите във водата

E.coli и други бактерии могат да причинят сериозни заболявания, когато сте изложени на тях във вашата питейна вода. Докато някои от тези бактерии могат да причинят леки симптоми, като гадене, други могат да бъдат животозастрашаващи, особено при деца, възрастни хора и такива със състояния, които понижават имунитета им. Система за пречистване на вода помага да се гарантира, че питейната Ви вода е без тези потенциално опасни видове бактерии.


Намаляване на разходите

Закупуването на бутилирана вода обикновено осигурява на вашето домакинство вода, която не съдържа замърсители, но разходите за закупуването на тези бутилки могат да се натрупат значително с течение на времето. Инвестирането в система за пречистване на водата води до намаляне на разходите за чиста питейна вода. Това може да доведе до значителни икономии на разходи в дългосрочен план.


Вода без BPA

Докато бутилираната вода изглежда добър начин за получаване на безопасна вода, моля, не забравяйте, че пластмасовите бутилки могат да съдържат съединение, наречено BPA, или бисфенол А, което често се намира в бутилки за вода за еднократна употреба. Малки количества от него могат да се разтворят във водата вътре в тези контейнери. Множество проучвания показват, че BPA може да имитира действията на естроген, човешки хормон, който обикновено участва в развитието на гърдите, регулира периодите и поддържа бременността. Животните, изложени на BPA, развиват анормални репродуктивни системи и има индикации, че същото може да важи и за хората.


Lower Carbon Footprint


Използването на система за пречистване на водата може да намали вашия въглероден отпечатък и да помогне за опазването на околната среда. Наличието на пречистена вода във вашия дом по всяко време означава, че не е необходимо да използвате пластмасови бутилки за вода, които вредят на околната среда, когато се изхвърлят на сметищата. Вие също помагате, като намаляте нуждата от бутилирана вода, която допринася за екологичните щети чрез въглеродните емисии, тъй като се транспортира от едно място на друго.


По-здравословни храни и напитки

Системите за пречистване на водата предоставят по-чиста питейна вода; пречистената вода може да се използва за други цели, като изплакване на зеленчуци, приготвяне на ястия, приготвяне на кафе или чай и дори приготвяне на кубчета лед. Това може да помогне на вашите храни и напитки да бъдат по-свежи и да ви осигурят спокойствие, че това, което ядете и пиете, не съдържа потенциално вредни замърсители.


По-здрави домашни любимци и растения

Пречистването на водата е от полза и за вашите домашни любимци и растения. Използването на пречистена вода, за домашните ви любимци, помага да се намали рискът от излаганетто им на замърсители, които могат да повлияят на здравето им. Поливането на вашите растения с пречистена вода също помага да се намали рискът от нараняване от определени видове химикали, които могат да влязат чрез вашето водоснабдяване.


КАКВО Е ОБРАТНА ОСМОЗА

Обратната осмоза (R.O.) е технология за пречистване на водата, която използва полупропусклива мембрана за отстраняване на йони, молекули и по-големи частици от питейната вода. Обратната осмоза може да премахне много видове разтворени и суспендирани видове от водата, включително бактериите, и се използва както в промишлени процеси, така и при производството на питейна вода.

При обратна осмоза се прилага налягане за преодоляване на осмотичното налягане. Резултатът е, че разтвореното вещество се задържа на страната под налягане под мембраната и накрая слиза надолу, а чистият разтворител (вода) се оставя да премине към другата страна.

В процеса на нормална осмоза, разтворителят естествено се движи от област с ниска концентрация на разтворимо вещество, през мембрана, в област с висока концентрация на разтворено вещество. Прилагането на външно налягане, за да се обърне естественият поток на чист разтворител, е обратната осмоза.

ПО КАКВО ОБРАТНАТА ОСМОЗА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ДРУГИТЕ ФИЛТРАЦИИ

Има няколко широко използвани технологии и видове филтри за дома или офиса:

- Системи за цялата къща: особено ако водоизточникът за домакинството не е водоснабдително дружество. Те могат да включват филтри и носители за отстраняване на пясък, суспендирани твърди частици, сероводород, разтворено желязо и манган, твърдост и др. Основна характеристика на такива филтри е, че пречистват цялата вода, която отива в домакинството, те са големи и обикновено изискват редовно промиване и регенериране на филтрационната среда.

- Вградени филтри за входни точки: най-често се срещат предфилтри за утайка с 5 микронови полипропиленови филтърни касети.
- Филтри за директна употреба: кани, филтри на чешмата и т.н. Такива филтри обикновено имат една или повече филтърни касети. 
- Филтри за обратна осмоза: те са системи, които включват филтърни касети като пред или след филтри, както и етап на обратна осмоза с R.O. мембрана.

Системите за обратна осмоза са най-модерните системи за филтриране на вода, защото: те отделят чиста вода от концентрата с всички вредни замърсители, който изтича в канализацията. Мръсотиите и филтрираните бактерии не се натрупват вътре в системата, както при другите видове филтри.
Системите за обратна осмоза са по-чисти и безопасни за продължителна употреба.
Обратна осмоза е единственият метод за пречистване с доказан и постоянен резултат. Водата е много по-чиста след R.O. пречистване в сравнение с другите средства за филтриране. Обратна осмоза е основната технология за пречистване на водата, използвана в приложения като фармацевтично производство, хранително-вкусовата промишленост, водоснабдяване на космическите станции и др..
Обратната осмоза е много прецизна и универсална: мембраната напълно премахва или значително намалява концентрацията на почти всички видове замърсители, независимо от тяхната природа. Дори не е нужно да знаете точно какви замърсители присъстват във вашата вода, мембраната ги премахва всички.
Обратнта осмоза премахва, а не замества с по-малко вредни, разтворени твърди вещества като токсични йони на тежки метали, които са най-трудни за отстраняване. Йонообменните смоли могат частично да обменят тези йони с Na + йони, но това води до прекомерно количество натрий във вашата вода с допълнителни здравословни проблеми.
Системите за обратна осмоза са единствените филтри за намаляване на TDS.
Мембраните при обратната осмоза осигуряват най-добрия възможен клас на филтрация: докато ултрафилтрацията премахва частиците с приблизително 10 nm и по-големи, нанофилтрационните мембрани премахват частици с големина 1 nm или по-големи, обратната осмоза е в крайната категория на филтрация, хиперфилтрация и премахва частици, по-големи от 0,1 nm. Това е атомна скала.
Обратната осмоза премахва твърдостта, а не я скрива чрез йонообмен. Съдовете не натрупват котлен камък защото водата е чиста, а не защото калция се заменя с натрий.

R.O. системите филтрират водата вместо бъбреците ви. 
Мембраната за обратна осмоза има много по-дълъг експлоатационен живот от всяка система за филтрация, от порядъка на 10 пъти. Времето на разграждане на мембраната също е различно: постепенно намалява скоростта на производство, а не качеството на филтриране. Това е много по-безопасно.
Както R.O. системите произвеждат чиста вода без замърсители или добавки, тя е не само безопасна, но е най-естествената и вкусна вода на Земята.

КАКВО Е ОБРАТНА ОСМОЗА С ДИРЕКТЕН ПОТОК

Повечето конвенционални системи за обратна осмоза трябва да използват резервоар за съхранение на вода като буферен съд за вода. Те се нуждаят от резервоара, защото обикновено са оборудвани с миниатюрни R.O. мембрани обикновено с капацитет на производството 50 галона на ден, често дори без помпа. Такава ниска производственост не е в състояние да произвежда чиста вода в реално време с приемлив поток. Вместо това такива системи бавно акумулират чиста вода в резервоара за съхранение и я доставят от там, когато пуснете водата.

 R.O. системата с директен поток е в състояние да произвежда приемлив воден поток директно, в реално време, веднага след отварянето на крана, главно благодарение на голямата мембрана с високо производство и много по-високо налягане, създавано от мощна помпа. Такива системи не се нуждаят от междинен резервоар за съхранение на вода, а също така имат множество други предимства.

Основни предимства на директния поток R.O. системи:

- Спестяване на място, тъй като резервоарът не е необходим. Това ви дава много свободно място за всички необходими неща за кухнята под мивката и т.н.
- Винаги получавате прясна и студена вода, филтрирана в реално време, а не застояла вода със стайна температура, съхранявана часове или дни в резервоар.
- По-добро пречистване. Мощната помпа, използвана в такива системи, развива високо налягане, което води до по-добра степен на отхвърляне на замърсители на мембраната с обратна осмоза.
- Голямо намаляване на отпадъчните води и свързаните с това спестявания от сметки за комунални услуги и водните ресурси на планетата Земя. 
Конвенционалните R.O. единици използват много вода, тъй като имат ниско налягане и мембрана с ниско производство. В резултат те възстановяват само 5 до 20% от водата, постъпваща в системата. Остатъкът се зауства като отпадни води. Тъй като отпадните води носят със себе си отхвърлените замърсители, методите за оползотворяване на тази вода не са практични за битовите системи. 
Например, конвенционална система за обратна осмоза, която доставя 5 галона (19 L) пречистена вода на ден, може да изхвърля между 20 и 90 галона (75-340 L) отпадъчна вода на ден. Това има катастрофални последици за мега градове като Делхи.
Напротив, система за обратна осмоза с високо налягане с висок производствен директен поток достига 1: 1 или дори по-добра степен на възстановяване, което означава, че само 5 галона или дори по-малко отпадни води ще отидат в канализацията в горния пример. Това е 4 до 18 пъти по-малко в отпадъците от ценни водни ресурси.
По-ниските разходи за поддръжка поради удължения експлоатационен живот на предфилтрите и мембраната, което от своя страна е резултат от по-високата степен на ефективност: по-малко вода се обработва като цяло чрез предварителни филтри и мембраната за всеки галон произведена чиста вода. Това спестява капацитета на предварителните филтри и гарантира или по-рядка необходимост от смяна, или по-добро пречистване.

Удобство: постоянен филтриран воден поток, който не зависи от това колко е пълен резервоарът; практически неограничено производство на филтрирана вода, неограничено от капацитета на резервоара; няма изчакване за зареждане на резервоара.

Търговското приложение също става възможно: незабавно наличният и постоянен чист воден поток е задължителен за кафенетата и др. Никой клиент не би изчакал пълненето на резервоара.

По-нисък шум и по-ниска обща консумация на енергия: помпата работи само когато се произвежда и изисква чиста вода, а не по време на продължителни цикли на зареждане на резервоара, което може да отнеме часове.
Системите за директен поток имат по-проста механика и дизайн, с по-малко компоненти, което води до по-добра надеждност и по-лесно обслужване.

M400 - U.F. система за филтриране

Лв.305.00

M400 - Premium U.F. Многоетапна система за филтриране на вода Undercounter SlimТова е многоетапна си..

MOD600 - Система с обратна осмоза

Лв.1,554.00

MOD600 Prio - Система за филтриране на вода с обратна осмоза с директен поток (без резервоар)Тази си..

P500 - Диспенсър с обратна осмоза

Лв.1,499.00

P500 - Диспенсър с директен поток за топла и студена питейна вода с обратна осмозаИдеална машина за ..

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)